Passief woningen De vloei

Deze unieke woning maakt door middel van een serre optimaal gebruik van de zon, de grootste energiebron die de mens ter beschikking heeft. Het project reflecteert op een energiebewuste, seizoensgebonden woonstijl.

Tijdens de wintermaanden trekt u zich terug in de geïsoleerde, compacte cocoon, tijdens de warme zomermaanden beslaat de woonoppervlakte de hele woning en serre. Een volledig beglaasde westelijke gevel met serrebouwprofielen garandeert een optimale daglichttoetreding in de woonruimtes.

De luchtlaag binnen de glazen pui en het verwarmde woonvolume functioneren bovendien als geïsoleerde spouw. 

De serre is een 365 dagen een extra woonruimte: fietsen stallen, planten kweken, boeken lezen, praatjes slaan met de buren, … Het is een multifunctionele plek met een meerwaarde voor op zowel bewoners-, wijk- en bezoekersniveau.