Project beschrijving

Programma

In de loop van 1996-1997 Is het Stadsbestuur van Diksmuide overgegaan tot het organiseren van een architectuurwedstrijd voor het bouwen van een buurtontmoetingscentrum in de deelgemeente Keiem en Vladslo. Beide deelgemeenten liggen in een rurale omgeving.

Het ontmoetingscentrum bevat een polyvalente zaal voor het organiseren van allerhande culturele activiteiten en festiviteiten, keuken- en baraccomodatie, vergaderruimte, voldoende bergruimten, sanitair. Bovendien is het ontmoetingscentrum maximaal afgestemd op de wensen van de verenigingen en de lokale bevolking.

Concept

De nieuwbouw kenmerkt zich door een glazen structuur met inkom die terecht komt in de centraal gelegen foyer/bar, met een doorkijk naar de achterliggende groene zone. Aan beide zijden is een gemetselde doos voorzien waarin alle andere functies zijn ondergebracht. Aan de ene zijde een polyvalente zaal die via een mobiele wand kan verbonden worden met de foyer (lokaal fanfare en vergaderruimte op de verdieping), aan de andere zijde bevindt zich sanitair, vestiaire, keuken met daarboven de bibliotheek.

Jurycommentaar

De jury waardeert het heldere sobere lineair en ruimtelijk gebonden concept. Het gebouw heeft een functionele logica en een grote architecturale beheersing door eenvoud. De schaal van zijn afwijkende hedendaagse vorm past zich op een concrete manier in zijn omgeving in. Daardoor maakt het zich als gemeenschapsgebouw duidelijk in een rustige autonomie.

Project details

Status:

opgeleverd
wedstrijd

Categorie:

Openbaar

Client:

Stad Diksmuide