Project beschrijving

Een villa tussen de rijwoningen

In het West-Vlaamse Bredene ligt deze knappe moderne woning. Ook al lijkt deze brede villa op een vrijstaande woning, toch gaat het om een halfopen bebouwing in een straatbeeld met overwegend rijwoningen. Dankzij de hemelwitte bakstenen façade springt de woning er nog eens extra tussenuit.

Privacy beneden, openheid boven

Ook al dateert deze nieuwbouwwoning uit 2004, het concept, de look en de gebruikte materialen zorgen voor een modern, maar tegelijkertijd tijdloos karakter. Het inwonend gezin, een koppel met twee kinderen, geniet van een complete privacy op het gelijkvloers en van een overvloed aan licht op de verdieping.

De voorgevel op de benedenverdieping bestaat uit een homogene structuur. Enkel een houten garagepoort doorbreekt de witte bakstenen gevel. Achter deze gesloten façade liggen de inkom, het woongedeelte en de kookhoek. Een patio tussen de doorlopende straatgevel en de leefruimte zorgt voor een ruime lichtinval op elk moment van de dag. Ook de kinderkamers bevinden zich op het gelijkvloers. Het grootste deel van de benedenruimte kijkt uit op de ruime tuin.

Boven is er plaats voor vader en moeder. Hier bevinden zich de slaapkamer van de ouders en de bureau- en werkruimte van de vader des huizes, die van thuis uit werkt. Compleet verschillend van beneden is het veelvoud aan ramen. Ook hier keert het hout terug, zowel op de voorgevel als in de profielen van de ramen. De werkruimte is langs oostelijke en westelijke zijde opengetrokken, waardoor er een zee van licht binnenkomt.

Prachtig uitzicht, warm interieur

In feite is de hele verdieping losgekoppeld van de naburige woning en naar achteren geschoven. Hierdoor creëerde de architect het gevoel van een vrijstaande woning. Via het dakterras aan de voorkant van het huis heb je bovendien een geweldig zicht over de spuikom van Oostende. Een fijne lichtstraat in het plafond licht de nachthal nog eens extra uit.

Het interieur volgt helemaal de stijl van de buitenkant van de woning. Wittinten en houten elementen in de meubels zorgen voor een warm karakter. De tuin, ten slotte, grenst aan een ruim terras met vijvergedeelte.

Project details

Status:

opgeleverd

Categorie:

Eengezinswoningen

Client:

Particulier